امروز : سه شنبه 4 اردیبهشت 1403 بروزرسانی:1403/02/03

گالری تصاویر خبر

12:18 PM 1395/08/25 تعداد بازدید: 611

امسال بیش از 1120 تن میگو، از مزارع مجتمع پرورش میگو گمیشان برداشت شده است.


امسال بیش از 1120 تن میگو، از مزارع مجتمع پرورش میگو گمیشان برداشت شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل شیلات گلستان، مهندس سید جواد قدس علوی با اعلام این خبر گفت: سال جاری در مجتمع پرورش میگو گمیشان 8 شرکت، شامل 25 مزرعه و با متراژ سطح مفید حدود 390 هکتار عملیات ذخیره سازی بیش از 80 میلیون بچه میگو را در اردیبهشت انجام داده اند که بالغ بر 1120 تن میگو از این مزارع برداشت شده است.

مدیر کل شیلات گلستان با اشاره به میزان 715 تن میگو تولید شده در سال گذشته تصریح کرد: راندمان تولید در سال جاری نسبت به سال گذشته 57 درصد افزایش پیدا کرده که این میزان در مقایسه با پارسال رشد قابل توجهی داشته است.

 وی با ابراز رضایت از این افزایش راندمان اظهار کرد: این افزایش نتیجه مدیریت در بهره برداری و همچنین کیفیت آبی است که مستقیما از دریا به مجتمع رسانده ایم. این آب با دارا بودن کیفیت بسیار خوب از لحاظ شوری، وجود کلسیم و همچنین وجود غذای زنده ای که در آب دریای خزر وجود دارد، باعث نرمی گوشت، رنگ متمایل به صورتی و طعم خوب و کیفیت بالای میگوی تولید شده و در نتیجه بالا بردن راندمان تولید و در مجتمع پرورش میگو گمیشان شده است.

مهندس قدس علوی با اشاره به «برداشت لایه ای» که برای نخستین بار در بعضی از استخرهای مزارع پرورش میگو گمیشان اجرا شده است، تصریح کرد: امسال برای نخستین بار در بعضی از استخرهای پرورش میگو از روش برداشت لایه ای یا سرک استفاده شده است . این روش بدین صورت می باشد که زمان رها سازی، مقدار بیشتری از میزان مورد نیاز، در هر استخر بچه میگو رها می شود و بعد از گذشت مدتی کوتاه که بچه میگو ها به وزن تقریبی 12 ـ 10  گرم رسیده اند، تعدادی از آنها از استخرها برداشت می شوند.

وی  با بیان اینکه با استفاده از این روش میزان تولید در بعضی از استخرها به 4 تن رسیده است ، گفت : این روش دو مزیت دارد. اول اینکه باعث می شود زمانی قبل از رشد کامل میگوها به اصطلاح «میگوی نوبرانه» وارد بازار شود و دوم اینکه باعث افزایش میانگین وزنی میگوهای باقیمانده در استخرها شده و در نتیجه بالا رفتن راندمان تولید در واحد سطح را به همراه خواهد داشت.

مهندس قدس علوی در خصوص کیفیت و صادرات میگو گلستان بیان داشت: میگوی گلستان به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب، وجود آب با کیفیت که مستقیم از دریا به مجتمع کانال کشی شده است و ضریب تبدیل غذایی خوب در کشور منحصربفرد است و به همین دلیل و با توجه به تقاضای بازارهای جهانی پیش بینی می شود امسال نیز 80 درصد این محصولات صادر شود که بالغ بر 5/5 میلیون دلار ارزآوری برای کشور به همراه خواهد داشت.

وی با اشاره به تاثیر گذاری ضریب تبدیلی غذا بر پایین آوردن هزینه های تولید و اینکه گلستان با ضریب تبدیل ضریب غذایی 1/1 نسبت به متوسط کشور که 5/1 است در رتبه نخست قرار دارد، یادآور شد: ضریب تبدیلی غذایی 1/1، به این معناست که در ازای 1/1 کیلوگرم غذا که به میگو داده می شود، 1 کیلوگرم هم گوشت دریافت می شود و با این شرایط هزینه تولید خصوصا هزینه غذای دستی کاهش پیدا می کند و این شرایط انگیزه خوبی برای سرمایه گذاران به وجود می آورد.

مدیر کل شیلات گلستان در خصوص مراکز عمل آوری میگو  در استان گفت: در حال حاضر 5 مرکز عمل آوری در استان فعال است که 1 مرکز دیگر نیز در آینده نزدیک به  بهره برداری  می رسد و تعداد این مراکز به زودی به 6 واحد خواهد رسید.گفتنی است مجتمع پرورش میگو گمیشان، تنها مجتمع تولید میگو در شمال کشور است که تولید انبوه میگو گونه وانامی را انجام می دهد.

ارسال دیدگاه

( دیدگاه ثبت شد)